miercuri, 26 februarie 2014

O atentie, o maslina...

De multe ori parca iti da tarcoale pofta de o gustare, nu dulce, si ai manca asa, o atentie, o maslina, un  "ceva" nedefinit ori, pur si simplu nu mai sti ce sa pui la pachet in loc de obisnuitul sandvis.
Ca o alternativa la mezeluri sau altele asemenea, poate fi un chec aperitiv cu detoate. Se face extrem de repede, e gustos, satios, iti lasa imaginatia sa zburde, poti rasturna in el diverse bucatele din ce ai prin frigider si e gata una-doua.
Merge si acompaniat de o salata sau o cana cu iaurt.
Bineinteles, incepem cu tapetatul unei forme de chec, pregatitul ingredientelor la indemana si preincalzitul cuptorului. Restul, peace of cake!
Umplutura:
cateva masline taiate
4-5 ciuperci taiate fin
2-3 bucati de rosii uscate in ulei, taiate marunt
3 linguri cascaval ras
Se mai pot pune si cateva suvite fine de prosciuto sau sunca slaba, dupa gust si pofta.
Eu obisnuiesc sa le pudrez cu putina faina si sa le amestec intr-un castron, astfel nu se lipesc si nu cad la fundul formei.

Compozitia:
4 oua
125 ml ulei
125 ml lapte
250 grame faina in care amestecam o lingurita plina cu praf de copt
Un praf de sare si unul de piper 
Ouale se amesteca bine cu uleiul pana devin spumoase apoi se adauga laptele si amestecand cu lingura, faina si ingredientele pentru umplutura.

Se toarna binisor in tava si la copt cu el! Timp de 40 de minute la 180 de grade si proba scobitorii.

Intre timp bucataria se umple de arome si intrebari: ce miroase asa fain? Cand e gata? Da' nu s-a racit inca?

Si cam asa, pana cand se degusta din capete, ca alea se racesc mai repede si cand se intalnesc capetele se termina, atentia si maslina!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu